Ampliació Stadtmuseum

ANY  2009    LOCALITZACIÓ  Kassel · Alemanya    ESTAT  En projecte    SUPERFICIE PROJECTE

Conservar a l'màxim el que tenim. Augmentar l'imprescindible i recuperar el passat i projectar-lo en el present. Donar la mà a la contemporaneïtat en el moviment de renovació social de la ciutat de Kassel. Urbanísticament, diferenciar morfològicament la part permanent del contemporani i integrar harmònicament antic i modern amb el contemporani en una unitat.

Avui un museu és un centre d'estudi, difusió i debat. Les exposicions seran diverses, així com l'espai que les acull. Per això serà un espai fluid i flexible. Un punt neuràlgic de la persistent i renovada Kassel. Recuperem l'entrada original a la Ständeplatz, monumentalizándola. Es busca que entre matisada la llum natural mitjançant el tractament de l'O-glass a l'àcid. La distribució es concep amb sales de fàcil accés flexibles en funció de la magnitud de l'esdeveniment a exposar. Els passadissos també són, com al MoMA, Guggenheim de NY, espais d'exposició.

Visualment, el cos afegit es separa de l'antic edifici per la marquesina volada, que levita per la llum. Separa el nou de l'antic, però entrellaçats entre ells. Hi ha la preocupació circulatòria de l'visitant i la seva comprensió de l'edifici, per això la vista flueix braç a braç amb l'edifici.