Plaça Lalla Yeddouna, Fez

ANY  2010    LOCALITZACIÓ  Fez · Marruecos    ESTAT  En projecte    SUPERFICIE PROJECTE  

El nostre objectiu és el renaixement de el lloc com un espai urbà, amb el respecte a la ciutat i la seua gent. Busquem la font de la preexistència. Què hi va haver-hi en primera lloc? ens preguntem, i la resposta és bastant simple la majoria de les vegades: Hi havia un riu, l'orografia, el paisatge. Allà, ¿que feia la gent en primer lloc? L'estudi indica que l'alineació dels edificis segueix el model elaborat per les corbes de nivell. Llavors, què van fer després?

Ells van fer la cultura. Què podem fer, ara i aquí, per ser honest amb el lloc i la seva gent. Tenim un vell pont que uneix les dues vores del riu i un pont de vianants que uneix l'aparcament fora de la zona objecte de la nostra proposta amb la Plaça Lalla Yeddouna. Es tracta de realitzar les connexions entre les dues parts del riu, intentant que el riu doti de personalitat a la zona, però no la vaig aïllar de l'altra part de la ciutat, facilitant les relacions interurbanes, revitalitzant el riu. Tenim aquí un tros de la ciutat que s'interconnecten amb la resta de la mateixa i crea un nou pol d'atracció per a la vida, no només el turisme.

El barri de Lalla Yeddouna es troba a la Medina de Fes, catalogat com un patrimoni mundial de la UNESCO des de 1981. Lalla Yeddouna és una ubicació estratègica en el nucli d'aquesta part més antiga de Fes. La Medina és un mosaic de petites i modestes cases, amb colors terra, i el seu laberint sense fi de carrers estrets. Amb la seua rehabilitació, l'àrea de Lalla Yeddouna es convertirà en un centre vibrant d'ús mixt urbà per a la comunitat, així com per als visitants de la Medina.