Vivenda en Bahamas

ANY  2009    LOCALITZACIÓ  Bahamas    ESTAT  En projecte    SUPERFICIE PROJECTE  300 m2 

L'objectiu d'aquest concurs és el disseny d'un habitatge multi-generacional de 2-3 plantes destinat a un matrimoni i els seus dos fills bessons de sis anys, dos apartaments de convidats per a familiars i espais independents destinats a empleats. El disseny que se'ns demana ha de ser mediterrani, contemporani, del carib o una fusió dels tres. L'arquitectura "directriu" en el nostre disseny ha d'estimular i delectar amb les seves idees úniques, detalls exòtics i l'èmfasi clàssic, al temps que harmonitzar els espais interiors i exteriors.

S'aposta per inserció suau en l'entorn. Les pautes d'inserció topogràfiques, morfològiques, climàtiques, paisatgístiques i vegetals faciliten la inserció dels elements arquitectònics. Organització de la peça arquitectònica principal, amb els passadissos com a eixos estructurants de les tres parts de el projecte: família / convidats / treballadors. Entrada representativa en l'accés i vista des de la carretera. Façana posterior bolcada sobre la platja que reben les brises oceàniques. Les estades de treball domèstic són les que fan de ròtula entre les dues parts i funcionen autònomament. Tots els dormitoris tenen vistes a la mar i els eixos de comunicació travessen els diversos volums tangencialment.

La construcció es basa en un sistema totalment prefabricat. Pilars, bigues i forjats de formigó. Tota habitació gaudeix de ventilació creuada.